top of page
Cimnastiğin faydaları nelerdir?

Cimnastik egzersizleri sırasında esneklik, denge ve koordinasyon çalışmaları yoğun olarak yapılmaktadır. Bu sebeple cimnastik egzersizleri vücudumuza şu yararları sağlar: • Yumuşak dokular olarak tabir ettiğimiz kas ve tendonlara esneklik kazandırır. • Kaslarımızın, tendonlarımızın ve ek olarak iskelet sistemimizin güçlü ve sağlıklı kalmasını sağlar. • Vücudun dayanılılık gelişimine katkı sağlar. • Müzik eşliğinde yapıldığı için bilişsel gelişime katkı sağlar. • Grup halinde yapıldığından disiplini arttırır. • Günlük hareket ihtiyacını karşıladığından sağlıklı kiloda kalmamızı sağlar. • Tüm bu etkileri sebebiyle vücudun bağışıklık sistemini olumlu etkileyerek hastalıkların oluşmadan önlenmesine katkı verir.

Cimnastik boy uzamasını engeller mi?

Boy uzaması tamamen genetik faktörler, çocuğun beslenme alışkanlığı ve düzenli spor yapıp yapmamasına bağlıdır. Yani iyi beslenen ve düzenli spor yapan çocuklar, genetik yapılarının imkan verdiği ölçüde uzayacaklardır, Kötü beslenme alışkanlığına sahip, düzenli spor yapmayan ve genetik yapıları uzamaya elverişli olmayan çocuklar ise doğal olarak kısa kalacaklardır. Kısacası hiç bir spor boy uzatmadığı gibi, hiç bir spor da boyun kısa kalmasına sebep olmaz.

Cimnastik kilo vermeye yardımcı olur mu?

Cimnastik branşında özellikle Esneklik, Denge ve Koordinasyon çalışmaları yaptırılır. Bu çalışmalar vücuttaki yumuşak dokular olarak adlandırdığımız kas ve tendonların yüksek verimde çalışmaları anlamına gelir. Kiloya sebep olan yağ dokuları ise özellikle ana grup kaslarının üzerinde biriktiklerinden, düzenli cimnastik çalışmaları bu yağ dokularını parçalayarak kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Ancak sadece cimnastik antrenmanı yapmak kilo vermek için yeterli değildir. Antrenörlerimizin tamamının eski profesyonel cimnastik sporcuları olmaları ve tüm spor yaşamları boyunca ciddi bir beslenme programı uygulamış olmalarının yanında, bu konuda üst düzey eğitim de almış olduklarından, onların beslenme tavsiyelerine uymanın yanı sıra, düzenli ve dengeli beslenmek de kilo vermek için zorunludur.  Mevcut uygun kilonun korunması için se, cimnastik egzersizlerini ve doğru beslenme düzenini sürekli hale getirmek gerekmektedir. Cimnastik yaparak kilo vermenin en güzel yanı ise, daha sıkı ve korunabilir bir vücuda sahip olmanızı kolaylaştırmasıdır.

Antrenman içeriğiniz nedir, çocuklara nasıl bir eğitim veriyorsunuz?

Anne+Bebek (18-36 ay ) gruplarımızda çalışmalara katılan çocukların, izleyici alınmayan ve tek başlarına salona girdikleri çocuk cimnastik gruplarımıza rahatlıkla katılabilmeleri amacıyla ortama, antrenöre ve antrenman düzenine alışmalarına yönelik çalışmalar yaptırılır. Çocuk cimnastik gruplarımızda 7 yaşa kadar olan tüm çocuklara esneklik, denge ve koordinasyon içerikli antrenmanlara ek olarak sportif beceri eğitimi (koşma, atma, tutma, sıçrama, atlama eğitimleri vb) verilir. 7 yaş itibariyle erkek çocukların hangi spor dalına yetenekli oldukları ailelerine raporlanır, kız çocuklara ise ritmik cimnastik eğitimleri verilmeye başlanır. Ritmik cimnastik eğitimlerinde esneklik, denge ve koordinasyon çalışmalarına ek olarak ritmik cimnastiğe has elementlerin eğitimleri yanında alet (Top, Çember, Labut, İp, Kurdele) kullanma becerilerini geliştirecek eğitimler verilmeye başlanır.

Kaç yaşından itibaren kayıt alıyorsunuz?

Çocukların verimli antrenman yapabilmeleri için, zihinsel olarak antrenman yapmaya ve antrenörden komut almaya hazır olmaları gerekmektedir. Bu sebeple 3-3,5 yaş aralığı başlangıç için uygun görülmektedir. Ancak 18-36 ay arası çocuklarımızın, antrenman ortamına, antrenöre ve antrenmanlara alışmaları ve güven duygularını daha hızlı geliştirmeleri amacıyla anneleriyle birlikte katılmaları şartıyla Anne+Bebek gruplarımızda çalışmalara başlamaları mümkündür.

Antrenmanlarınıza neden izleyici almıyorsunuz?

3 yaş itibariyle çalışmalarımıza katılan tüm öğrencilerimizin antrenmanlarda daha verimli çalışabilmeleri amacıyla, dikkatlerinin dağılmasını istemiyoruz. Salonlarımızda sadece öğrenciler ve antrenörler bulunduğunda, öğrenciler antrenmanlara daha fazla konsantre oluyor ve böylelikle gelişimleri de daha hızlı oluyor. Bu sebeple antrenmanlara anne, baba, kardeş, arkadaş dahil izleyici almıyoruz.

Yarışmacı gruplarına nasıl geçebiliriz?

Kulübümüzde çalışmalara başlayan tüm çocuklar öncelikle Hobi Gruplarımıza alınırlar. Antrenörlerimiz hobi gruplarında çalışan çocukların yeteneklerini ve gelişimlerini takip edip değerlendirdikten sonra Teknik Direktörümüze bilgi verirler. Teknik direktörümüzün onay vermesi halinde, tespit edilen çocukların ailelerine, "Yarışmacı C Grubu", "Yarışmacı B Grubu" yada "Yarışmacı A Grubu" çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilir. Ailenin de onaylaması durumunda çocuklar bu gruplardaki antrenmanlara katılabilirler.

Neden başka kulüplerden yarışmacı sporcu almıyorsunuz?

Cimnastik çok küçük yaşta başlanan, antrenörler ve kulüplerin çocukların eğitilmesi için büyük emek, zaman ve maddi kaynak harcadıkları bir spor dalıdır. Ülkemizde bu yönde faaliyet gösteren antrenör ve kulüplerin emeklerine duyduğumuz saygıdan dolayı, başka kulüplerin sporcularını (Kulübümüze başvurmadan önce kendi kulüplerinden ilişiksiz belgelerini almış sporcular hariç) yarışmacı gruplarımıza kabul etmiyoruz.

Kimler yarışmacı olabilir?

Kulübümüzde sadece Ritmik Cimnastik branşında yarışmacı gruplar mevcuttur. Bu sebeple sadece kız çocuklar arasından yarışmacı gruplar oluşturulur. Ritmik cimnastik branşına özgü genel ilke olarak 7 yaşından büyük çocukların yarışmacı gruplara alınması pek mümkün değildir. Ancak çok nadir olsa da, branşa özgü yeteneğe sahip olan ancak spora başlamakta gecikmiş çocuklar da, hobi gruplarında belli bir süre çalıştıktan ve antrenörlerin onayını aldıktan sonra yarışmacı olarak değerlendirilebilmektedir.

Erkek çocuklara kaç yaşına kadar eğitim veriyorsunuz?

Erkek çocuklara genel olarak 7 yaşına kadar eğitim veriyoruz. Antrenman programlarımızda "Rusya Ulusal Spor Eğitimi Modeli"ni uyguladığımızdan, 7 yaşına kadar olan tüm çocuklara, yardımcı ekipman kullanmaksızın Esneklik, Denge ve Koordinasyon çalışmaları yaptırılır, bunun yanında sportif beceri eğitimi verilir, Süreç içinde antropometrik ölçümleri ve sportif becerileriyle ilgili testleri ve ölçümleri yapılıp ailelerine yazılı olarak bilgi verilir. Çalışmalarımıza katılmış ve 7 yaşını geçmiş erkek çocuklar için uzman ekibimiz, çocuğun hangi spor branşına yetenekli olduğu konusunda ailesine bilgilendirme yaparak doğru spor branşına yönlendirilmesi sağlanır. Ailelerin talep etmesi halinde, ileri yaştaki erkek çocuklara da esneklik, denge ve koordinasyon eğitimlerini özel ders şeklinde  verebiliyoruz.

SSS.png
bottom of page